evenimente

An şcolar 2016-2017

Regulamentul de organizare şi funcţionare a şcolii

Începând cu data de 1 noiembrie 2016 intră în vigoare noul Regulament de organizare şi funcţionare al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Călăraşi. Regulamentul poate fi accesat dând click aici.

Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

În perioada 28 - 30 octombrie 2016 a avut loc la Călăraşi ediţia a XXI-a a Concursului "Ion Barbu-Dan Barbilian", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Concursul interjudeţean de matematică pentru clasele V-VIII s-a susţinut la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi. La concurs au participat 337 elevi din 10 judeţe, municipiul Bucureşti, Bulgaria şi Republica Moldova.
Sâmbătă, 29 octombrie 2016, la Şcoala "Nicolae Titulescu" a avut loc şi Concursul de matematică tip OIM "Mathematical Danube Competition", la care au participat 62 de elevi din lotul olimpic lărgit al României, Bulgariei şi Republicii Moldova.
Subiectele şi rezultatele de la concursuri se găsesc în pagina concursului.

An şcolar 2015-2016

Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi - "Şcoală Europeană" pentru a doua oară

La cea de-a XIII-a ediţie a Competiţiei Naţionale "Şcoală Europeană", organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu" Călăraşi a obţinut din nou prestigiosul titlu "Şcoală Europeană". Acest titlu este valabil pe o perioadă de 3 ani. Şcoala "Nicolae Titulescu" a fost prima şcoală din judeţul Călăraşi care a reuşit să câştige acest titlu, la cea de-a X-a ediţie (2013); astfel, la ediţia din 2016, şcoala noastră este prima şcoală din judeţ care a obţinut pentru a doua oară consecutiv titlul "Şcoală Europeană".
Ceremonia de decernare a distincţiei a avut loc luni, 17 iunie 2016, la Palatul Parlamentului, şi a fost deschisă de Adrian Curaj, ministrul educaţiei. Din partea şcolii noastre a participat o delegaţie compusă din prof. Mirică Niculai - director, prof. Constantin Adriana - director adjunct, prof. Olaru Adriana - responsabil cu programe europene şi eleva Călin Iulia Maria. De la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi a participat prof. Caraion Steluţa - inspector general adjunct. Celor 60 de şcoli câştigătoare ale acestei ediţii li s-a oferit certificatul "Şcoală Europeană", valabil 3 ani, şi un premiu de 5000 lei.

Premii pentru elevii calificaţi la etapa naţională a olimpiadei de fizică

Prof. Univ. Dr. CORINA OANA BONDI a acordat celor trei elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadei de fizică (Constantin Nichi Laurenţiu şi Culea Gabriel Alexandru, clasa a VI-a şi Tudorache Cristian, clasa a VII-a) premii de 100 USD pentru fiecare. Premiile au fost oferite miercuri, 13 aprilie 2016, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sala de festivităţii a şcolii, de către doamna Gherghinica Petre, mama Corinei Bondi. Premiile se acordă anual, începând cu anul 2015, în baza încheiat la data de 16 decembrie 2014 între Prof. Univ. Dr. Corina Bondi şi Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu".
Informaţii şi imagini

Aprilie 2016: 14 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Olimpiada de Limba şi literatura română:
- Fierea Adina Mihaela, clasa a V-a (prof. Iordache Daniela)
- Stăuceanu Andreea, clasa a VI-a (prof. Chirea Mădălina)
Concursul naţional "Ionel Teodoreanu":
- Barbu Diana Miruna, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela)
Olimpiada de lingvistică:
- Constantin Nichi Laurenţiu, clasa a VI-a (prof. Iordache Daniela şi Neagu Ecaterina)
- Barbu Diana Miruna, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela şi Neagu Ecaterina)
Concursul naţional "Cultură şi spiritualitate românească":
- Călin Iulia Maria, clasa a VIII-a (prof. Ghioca Elena şi Dima Nicoleta)
Olimpiada de fizică:
- Constantin Nichi Laurenţiu şi Culea Gabriel Alexandru, clasa a VI-a (prof. Şerban Netti Nicoleta)
- Tudorache Cristian, clasa a VII-a (prof. Şerban Netti Nicoleta)
Concursul naţional de geografie "Terra":
- Culea Gabriel Alexandru, clasa a VI-a (prof. Chiţu Costel)
- Puişor Răzvan Nicolae, clasa a VII-a (prof. Iordan Rodica)
Olimpiada de cultură civică:
- Puişor Răzvan Nicolae şi Tudorache Cristian, clasa a VII-a (prof. Constantin Lucien)
Olimpiada de educaţie tehnologică:
- Lazăr Alin, clasa a VIII-a (prof. Gherghinciu Anişoara)

Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

În perioada 23 - 25 octombrie 2015 a avut loc la Călăraşi ediţia a XX-a a Concursului Naţional cu participare internaţională "Ion Barbu-Dan Barbilian", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Concursul de matematică pentru clasele V-VIII s-a susţinut la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi. Subiectele şi rezultatele de la concursurile de matematică şi literatură s-au publicat în pagina concursului.
Festivitatea de premiere pentru concursul de matematică a avut loc duminică, 1 noiembrie, începând cu ora 9.30, la sala Barbu Ştirbei.

An şcolar 2014-2015

Premii pentru elevii calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor de matematică şi fizică

Începând cu anul 2015, Prof. Univ. Dr. CORINA OANA BONDI oferă un premiu anual de 100 USD pentru fiecare elev din Şcoala "Nicolae Titulescu", calificat la etapa naţională a Olimpiadelor de matematică sau de fizică. Premiul se acordă în baza contractului de sponsorizare încheiat la data de 16 decembrie 2014 între Prof. Univ. Dr. Corina Bondi şi Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu".
Corina Bondi (Petre) a fost o elevă de excepţie a Şcolii "Nicolae Titulescu" (promoţia 1995), olimpică la matematică şi fizică. Prin aceste premii, Corina Bondi doreşte să stimuleze elevii capabili de performanţe la cele două discipline.

Primii beneficiari ai premiilor oferite de Corina Bondi sunt 4 elevi: Constantin Nichi Laurenţiu, clasa a V-a (matematică); Barbu Diana Miruna, clasa a VI-a, Balea Cătălin şi Iordache Ştefan Darius, clasa a VII-a (fizică). Premiile au fost oferite joi, 27 martie 2015, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sala de festivităţii a şcolii, de către doamna Gherghinica Petre, mama Corinei Bondi. Doamna Petre a felicitat elevii pentru rezultatele lor şi le-a urat succes la etapa naţională. De asemenea, doamna Petre şi-a exprimat aprecierea pentru colectivul de cadre didactice care a pregătit numeroase generaţii de elevi care fac cinste şcolii.
În încheiere, domnul director Mirică Niculai a mulţumit în numele şcolii pentru premiile oferite de fosta elevă care nu a uitat de şcoala care a pus bazele educaţiei şi carierei ei profesionale.

Imagini de la festivitatea de premiere:

Martie 2015: 20 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Olimpiada de lingvistică:
- Barbu Diana Miruna, clasa a VI-a (prof. Iordache Daniela şi Neagu Ecaterina)
- Ghiţă Andreea, clasa a VIII-a (prof. Mirică Niculai şi Iordache Camelia)
Lectura ca abilitate de viaţă:
- Petre Amalia, clasa a V-a (prof. Chirea Mădălina)
Cultură şi spiritualitate românească:
- Bucur Alina, clasa a VI-a (prof. Chirea Mădălina şi Dima Nicoleta)
- Călin Iulia, clasa a VII-a (prof. Ghioca Elena şi Dima Nicoleta)
Matematică:
- Constantin Nichi Laurenţiu, clasa a V-a (prof. Neagu Ecaterina)
Fizică:
- Barbu Diana Miruna, clasa a VI-a (prof. Şerban Netti Nicoleta)
- Balea Cătălin şi Iordache Ştefan Darius, clasa a VII-a (prof. Şerban Netti Nicoleta)
Biologie:
- Andrian Cosmin, clasa a VII-a (prof. Chiriţă Elena)
Geografie (Concursul Naţional Terra):
- Craia Bogdan Valentin şi Culea Gabriel Alexandru, clasa a V-a (prof. Chiţu Costel)
- Puişor Răzvan Nicolae, clasa a VI-a (prof. Iordan Rodica)
- Ene Romeo şi Seinu Iulian Octavian, clasa a VII-a (prof. Chiţu Costel)
Cultură civică:
- Bănescu Răzvan Alexandru şi Iordache Ştefan Darius, clasa a VII-a (prof. Constantin Lucien)
Educaţie tehnologică:
- Răducan Ştefan, clasa a VII-a (prof. Gherghinciu Anişoara)
Religie:
- Călin Iulia, clasa a VII-a (prof. Dima Nicoleta)
Olimpiada naţională a sportului şcolar:
- Cros: Martac Natalia, clasa a VIII-a (prof. Bogatu Niculina)
- Echipa de handbal băieţi (prof. Bogatu Aurel).
FELICITĂRI TUTUROR!

10 pentru Călăraşi

La Gala culturală a anului 2014, care a avut loc vineri, 12 decembrie 2014 la sala Barbu Ştirbei, prof. Margareta Deacu a primit premiul cultural "10 pentru Călăraşi".

Cosmin Andrian - Next Star

Joi, 11 decembrie 2014, Cosmin Andrian a evoluat pe scena Next Star de la Antena 1, în Finala de Popularitate. Prietenii, colegii, profesorii au fost alături de el, susţinându-l cu SMS-uri. Felicitări, Cosmin!

Hour of code

În săptămâna 8-12 decembrie 2014, 160 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala "Nicolae Titulescu", îndrumaţi de profesoarele Olaru Adriana şi Constantin Adriana, au participat la campania de programare pentru toţi Hour of code. Campania Hour of code este un mare eveniment de educaţie la nivel mondial care are ca scop familiarizarea unui număr cât mai mare de elevi cu elementele de bază ale programării.
În "Ora de programare", elevii au parcurs un tutorial online din secţiunea Învaţă de pe site-ul http://ro.code.org. La final, după parcurgerea celor 20 de paşi ai tutorialului ales, elevii au obţinut o diplomă de participare personalizată cu numele lor.
Activitatea s-a desfăşurat în condiţii optime în cele 2 laboratoare de informatică dotate cu calculatoare performante prin proiectul "TIC - Forţa schimbării în educaţie" din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. Mulţi dintre elevi, stimulaţi de succesul realizat, au continuat activitatea acasă, descoperind singuri resursele educaţionale interactive de pe site.

Şcoala "Nicolae Titulescu" - 80 de ani de activitate

Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a sărbătorit joi, 20 noiembrie 2014, 80 de ani de la înfiinţare. La eveniment au participat foşti şi actuali învăţători, profesori şi directori ai şcolii, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Primăriei, Prefecturii, presei locale şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură, care au fost întâmpinaţi cu flori şi o insignă jubiliară cu emblema şcolii.

Domnul director Niculai Mirică a prezentat un scurt istoric al şcolii, evidenţiind cele mai importante momente din viaţa şi evoluţia şcolii: de la o şcoală mică de cartier cu 2 săli de clasă şi 148 elevi, până la şcoala mare şi modernă de azi - o şcoală de referinţă pentru învăţământul călărăşean. Domnul director a adus un cald omagiu foştilor dascăli şi directori, mulţumindu-le pentru profesionalism şi dăruire.

Foştii dascăli au evocat cu emoţie amintiri, bucurii, succese dar şi greutăţi sau obstacole din activitatea lor şi au mulţumit organizatorilor pentru iniţiativa realizării acestui arc peste timp. Domnul prefect George Iacob a subliniat progresul realizat de şcoala noastră de-a lungul anilor şi a felicitat cadrele didactice pentru rezultatele remarcabile obţinute. "Titlul de Şcoală Europeană obţinut în 2013 reprezintă o recunoaştere a valorilor promovate de Şcoala Nicolae Titulescu" - a afirmat domnul prefect. Domnul viceprimar Virgil Dumbravă ne-a asigurat de sprijinul primăriei pentru dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale a şcolii.

Dascălilor pensionari li s-au oferit Diplome de excelenţă, în semn de recunoaştere a rezultatelor obţinute în educarea şi formarea a numeroase generaţii de elevi ai şcolii.

După amiază, la sala "Barbu Ştirbei", elevii şcolii îndrumaţi de cadrele didactice au susţinut un program artistic de 2 ore, care a inclus momente artistice variate: poezie, muzică uşoară şi populară, scenete, dansuri populare, balet, parada uniformelor, o paradă ECO. Programul artistic s-a încheiat cu o horă a unirii, în ropotele de aplauze ale sălii arhipline.

Spectacolul, care a implicat elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, a pus în evidenţă talentul elevilor noştri, aspiraţia lor către frumos şi dorinţa de afirmare prin artă.

Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

În perioada 24 - 26 octombrie 2014 a avut loc la Călăraşi ediţia a XIX-a a Concursului naţional de matematică şi literatură "Ion Barbu-Dan Barbilian", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Concursul interjudeţean de matematică pentru clasele V-VIII s-a susţinut la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi. La concurs au participat 486 elevi din 17 judeţe, municipiul Bucureşti şi Republica Moldova. Subiectele şi rezultatele de la concursuri se găsesc în pagina concursului.
Sâmbătă, 25 octombrie 2014, la Şcoala "Nicolae Titulescu" a avut loc şi Concursul de matematică Călăraşi - Silistra, pentru elevii de liceu din Călăraşi şi Silistra, Bulgaria.

3 concursuri de matematică la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a găzduit 3 concursuri de matematică:
- Concursul tip OIM "Mathematical Danube Competition" pentru elevii din lotul olimpic lărgit al României şi Republicii Moldova
- Concursul judeţean "Ion Cheşcă" pentru elevii de gimnaziu din mediul rural
- Concursul judeţean "Ion Onuţă" pentru elevii de liceu.

Regulamentul de ordine interioară

Începând cu data de 15 septembrie 2014 intră în vigoare Regulamentul de ordine interioară al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Călăraşi. Regulamentul poate fi accesat dând click aici.

An şcolar 2013-2014

E_Autocalitate în unităţile şcolare din regiunile Sud - Est şi Muntenia - Sud

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi este partener, împreună cu inspectoratele şcolare din judeţele Ialomiţa şi Prahova în proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, domeniul major de intervenţie 1.1 "Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate" "E_Autocalitate în unităţile şcolare din regiunile Sud - Est şi Muntenia - Sud", al cărui lider de parteneriat este Inspectoratul Şcolar al Judeţului Brăila. Obiectivele specifice ale proiectului le găsiţi în acest document.

Kaufland susţine educaţia!

În cadrul campaniei "Ajutăm împreună", joi, 20 martie 2014, Kaufland a oferit Şcolii "Nicolae Titulescu" Călăraşi echipamente IT şi materiale didactice de o valoare considerabilă: videoproiectoare pentru sălile de clasă, camere video, camere web, multifuncţionale laser, planşe, hărţi şi globuri pământeşti, jocuri, seturi de CD-uri şi DVD-uri, cuburi, atlase şi enciclopedii, truse, numărătoare, table magnetice, mobilier şi altele. Curtea şcolii a fost plină de copii cu baloane roşii şi albe în mâini, cadre didactice, părinţi. Toţi cei 800 de elevi din clasele primare au primit, cu deosebită bucurie, un pachet cu rechizite.
Domnul Brătianu Mircea, director la Kaufland Călăraşi, a mulţumit partenerilor şi clienţilor implicaţi în această campanie care oferă copiilor sprijin pentru o educaţie mai bună. La eveniment au participat domnul prefect George Iacob şi domnul Sîrbu Mărgărit, secretaral Primăriei Călăraşi.
"O firmă europeană face un lucru deosebit pentru o Şcoală Europeană", a afirmat domnul prefect George Iacob. Domnul director Mirică Niculai a exprimat în numele şcolii recunoştinţa pentru generoasa donaţie:
"Mulţumim, Kaufland, pentru tot ce ne-ai oferit astăzi! Mulţumim, Kaufland, că ne-ai ales pe noi, cea mai mare şi cea mai reprezentativă şcoală a judeţului Călăraşi!"
Imagini de la eveniment:

Poliţist pentru o zi

Joi, 20 martie 2014, în curtea Şcolii "Nicolae Titulescu" s-a desfăşurat activitatea "Poliţist pentru o zi", organizată de Poliţia Călăraşi. Oamenii legii au prezentat elevilor, profesorilor şi părinţilor tehnica din dotare, maşinile utilizate în misiuni, armele, laboratorul criminalistic şi pe câinele poliţist Johny. Copiii au fost impresionaţi de inteligenţa acestuia şi s-au fotografiat cu el. Oamenii legii au discutat cu copiii şi le-au explicat în ce constă munca pe care o fac, dar şi ce riscuri, responsabilităţi şi satisfacţii au atunci când sunt aleşi să plece în misiune.
Imagini de la activitate:

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă, 7 decembrie 2013, la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a avut loc Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa I. Au participat 1099 elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine.

Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

În perioada 1 - 3 noiembrie 2013 a avut loc la Călăraşi ediţia a XVIII-a a Concursului Naţional cu participare internaţională "Ion Barbu-Dan Barbilian", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Concursul interjudeţean de matematică pentru clasele V-VIII şi concursul tip OIM "Mathematical Danube Competition" s-au susţinut la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi. Subiectele şi rezultatele de la concursuri se găsesc în pagina concursului.

Octombrie 2013: Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi este "Eco Şcoală"!

La cea de-a XV-a ediţie a Seminarului Naţional organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a obţinut titlul de "Eco Şcoală" şi "Steagul Verde". Festivitatea de decernare a titlulului "Eco Şcoală" a avut loc sâmbătă, 5 octombrie 2013, la Hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti.

An şcolar 2012-2013

23 mai 2013: Lansare de carte la Palatul Parlamentului

Joi, 23 mai 2013, la Palatul Parlamentului s-a lansat cartea "Basme - povestite de fata care scrie cu piciorul". Ilustraţiile cărţii au fost realizate de elevii Andrei Iulia, Arpăşanu Ana Maria, Bodeanu Silviu, Chirea Mihaela, Custură Ruxandra, Dumitraşcu Petronela, Marin Mihaela, Miu Eugen, Nicolae Andreea Diana, Petrescu Paul Răzvan, Tănasă Bogdan Laurenţiu şi Tudose Andreea, sub îndrumarea profesorulu Victor Grigore.

20 mai 2013: Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a primit titlul "Şcoală Europeană"!

La cea de-a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale "Şcoală Europeană", organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu" Călăraşi a obţinut prestigiosul titlu "Şcoală Europeană". Este singura şcoală din judeţul Călăraşi care a reuşit să câştige acest titlu în cei 10 ani de la lansarea competiţiei. Ceremonia de decernare a distincţiei a avut loc luni, 20 mai 2013, la Palatul Parlamentului, şi a fost deschisă de Remus Pricopie, ministrul educaţiei. Din partea şcolii noastre a participat o delegaţie compusă din prof. Mirică Niculai - director, prof. Constantin Adriana - director adjunct, prof. Olaru Adriana - responsabil cu programe europene şi eleva Tuţă Alexandra . De la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi au participat prof. Amza Eufrosina - inspector general adjunct şi Micescu Nicolae - inspector cu proiecte europene. Fiecare din cele 64 de şcoli câştigătoare ale acestei ediţii a primit certificatul "Şcoală Europeană", valabil 3 ani, placheta "Şcoală Europeană", suma de 5000 lei şi o Diplomă de Merit acordată de Ecaterina Andronescu - preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Senat.

18 mai 2013: Târgul ofertelor educaţionale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională (CJRAE) a organizat sâmbătă, 18 mai, în municipiul Călăraşi, a XVI-a ediţie a "Târgului ofertelor educţionale".
Evenimentul a fost găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi. Cu acest prilej, liceele şi grupurile şcolare din municipiul Călăraşi au prezentat elevilor din clasa a VIII-a oferta lor educaţională pentru anul şcolar 2013-2014. La Târgul ofertelor educţionale au participat peste 800 elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine.

Elevi calificaţi la Etapa naţională a olimpiadelor şcolare

Limba română:
- Neagu Bianca Miruna, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela); a obţinut Premiu special la Etapa naţională.
Concursul naţional de lectură şi interpretare transcurriculară "Ionel Teodoreanu"
- Radu Florentina Roxana, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela)
- Tuţă Alexandra Ioana, clasa a VIII-a (prof. Iordache Daniela)
Matematică:
- Marin Bogdan, clasa a VII-a (prof. Iordache Camelia)
- Radu Florentina Roxana, clasa a VII-a (prof. Caţaros Aurelia)
Limba franceză:
- Tuţă Alexandra Ioana, clasa a VIII-a (prof. Bolboacă Olivia)
Fizică:
- Tuţă Alexandra Ioana, clasa a VIII-a (prof. Şerban Netti)
Concursul naţional de geografie "Terra"
- Andrian Mihail Cosmin, clasa a V-a (prof. Chiţu Costel)
Educaţie tehnologică:
- Balea Cătălin Ioan, clasa a V-a;
- Dumitrescu Viorel Nicolae, clasa a VI-a; Menţiune la Etapa naţională
- Ion Elena Cristina, clasa a VII-a; Premiul II la Etapa naţională
- Şerban Mario Robert, clasa a VIII-a; Premiul III la Etapa naţională
Elevii au fost pregătiţi de prof. Cocargeanu Gheorghe.
Religie:
- Radu Florentina Roxana, clasa a VII-a (prof. Dima Nicoleta)

Ferestre către absolut

Marţi, 2 aprilie 2013, s-a deschis la Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Călăraşi expoziţia de icoane "Ferestre către absolut". Icoanele au fost realizate de 40 de elevi din Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi sub îndrumarea profesorilor Victor Grigore şi Marius Mureşanu. La deschiderea expoziţiei au participat:
- Silviana Şestacovschi - Inspector general al ISJ Călăraşi
- George Iacob - Prefectul judeţului
- Cornel Coman - Subprefect
- Sorin Danciu - Director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Călăraş
Această expoziţie se înscrie în calendarul activităţilor săptămânii "Să ştii mai multe, să fii mai bun" Expoziţia va fi deschisă până la data de 2 mai.

Olimpiadei Naţionale de Educaţie Tehnologică

În perioada 2 - 5 aprilie 2013, Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Educaţie Tehnologică. Au participat 175 de elevi din toată ţara. Miercuri a avut loc proba teoretică iar vineri, proba practică.

Să învăţăm împreună!

În cadrul proiectului TIC - Forţa schimbării în educaţie finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, joi, 28 februarie 2013, a avut loc la Şcoala "Nicolae Titulescu" o zi de studiu în comun pentru elevii români şi bulgari, având ca motto "Să învăţăm împreună". S-au susţinut lecţii de matematică (prof. Olaru Adriana) şi biologie (prof. Chiriţă Elena), la care s-au utilizat echipamentele IT din cele 2 laboratoare recent amenajate şi lecţii din platforma educaţională creată. Activitatea a debutat cu o conferinţă de presă la care au participat profesori, elevi, coordonatori de proiect, inspectori de la ISJ Călăraşi, reprezentanţi ai autorităţii locale şi mass-media.

Şcoala "Nicolae Titulescu" are încă două laboratoare de informatică!

În perioada 1 decembrie 2012 - 10 ianuarie 2013 s-au amenajat cele două laboratoare noi de informatică obţinute în cadrul proiectului TIC - Forţa schimbării în educaţie, finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.
Fiecare laborator este dotat cu mobilier nou şi echipamente performante de tehnică de calcul: o reţea de 25 de calculatoare pentru elevi şi 2 laptopuri pentru profesori, tablă multimedia, videoproiector multimedia, imprimantă laser color, multifuncţional.

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă, 17 noiembrie 2012, a avut loc Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa I. În judeţul Călăraşi, concursul s-a desfăşurat în 6 centre şi au participat în total 1538 elevi de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.
În centrul din municipiul Călăraşi, găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu", au participat 1069 elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine. Şcoala noastră a fost sediul comisiei judeţene de organizare şi evaluare a concursului Euclid.

Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

În perioada 26-28 octombrie 2012 a avut loc ediţia a XVII-a a Concursului Internaţional de matematică şi literatură "Ion Barbu - Dan Barbilian". În Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi s-au susţinut cele 4 concursuri de matematică din cadrul acestei competiţii: Concursul tip Olimpiada Internaţională de Matematică - "Mathematical Danube Competition" pentru elevii din lotul olimpic lărgit al României şi Republicii Moldova, concursul "Călăraşi - Silistra" pentru elevii de liceu din judeţul Călăraşi şi din Silistra - Bulgaria, concursul interjudeţean de matematică al elevilor din clasele V-VIII şi concursul "Ion Onuţă" pentru elevii din mediul rural din judeţul Călăraşi. Detalii în pagina concursului.

An şcolar 2011-2012

Ferestre către absolut

Luni, 2 aprilie 2012, s-a deschis expoziţia de icoane "Ferestre către absolut", găzduită de C.R.F.C.A.P.L. FORDOC Călăraşi. Icoanele au fost realizate de elevi din Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi şi Colegiul Agricol "Sandu Aldea" sub îndrumarea profesorilor Victor Grigore, Marius Mureşanu, Carmen-Florentina Mureşanu şi Nicoleta Dima. La deschiderea expoziţiei au participat:
- Tudor Constantin - Inspector general al ISJ Călăraşi
- Marian Neagu - Director al Muzeului Dunării de Jos
- Amelia Dincă - Critic de artă
- Silviu Soare - Artist plastic
- Viorica Hagianu - Scriitoare
- Lucian Negrea - Director C.R.F.C.A.P.L. FORDOC
Această expoziţie a marcat începutul săptămânii "Şcoala Altfel".

Festivitatea de premiere a olimpicilor

Joi, 22 martie 2012, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut premii la Etapa judeţeană a Olimpiadelor Naţionale şi a profesorilor care i-au pregătit.
Elevi calificaţi la Etapa naţională:
Limba română:
- Rădăcină Alina Ioana, clasa a VI-a (prof. Iordache Daniela)
- Tuţă Alexandra Ioana, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela)
Matematică:
- Neagu Ana Maria, clasa a VII-a (prof. Neagu Ecaterina)
Fizică:
- Niculescu Mihai Alexandru, clasa a VIII-a (prof. Tudosoiu Ştefan)
Educaţie tehnologică:
- Ghiţă Andreea Alina, clasa a V-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Chibrit Mihaela Isabel, clasa a VI-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Şerban Mario Robert, clasa a VII-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Ştefan Dana Gabriela, clasa a VIII-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)

Seminar româno-bulgar

Vineri, 3 februarie 2012, în laboratorul de informatică al şcolii s-a desfăşurat primul seminar din cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră româno-bulgară TIC - Forţa schimbării în educaţie. Au participat profesori români şi bulgari din şcolile incluse în proiect, experţi în învăţământ români şi bulgari, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă, 28 ianuarie 2012, a avut loc la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa a II-a, la care au participat 984 elevi din clasele I-XII.

TIC - Forţa schimbării în educaţie

Marţi, 20 decembrie 2011, s-a lansat la Veliko-Tarnovo, Bulgaria, proiectul TIC - Forţa schimbării în educaţie. Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni şi va fi finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.
Obiectivul principal al proiectului este de a demonstra avantajele utilizării Tehnologiei Informaţiei şi Comunicării în educaţie şi de a crea un model de bună practică de cooperare şi parteneriat transfrontalier pentru atingerea unor standarde europene.
Pe perioada implementării proiectului vor fi create şi dotate cu tehnică de calcul 10 cabinete şcolare în 6 şcoli:
- Liceul "Emilian Stanev" din Veliko-Tarnovo - 2 cabinete
- Liceul de matematică "Baba Tonka" din Ruse - 2 cabineteC - Liceul "Vasil Levski" din Glavinitsa - 2 cabinete
- Liceul "Mihai Eminescu" din Călăraşi - 1 cabinet
- Grupul şcolar "Alexandru Odobescu" din Lehliu-Gară - 1 cabinet
- Şcoala "Nicolae Titulescu" din Călăraşi - 2 cabinete.
Fiecare cabinet va fi dotat cu 25 de calculatoare pentru elevi, 2 laptopuri pentru profesori, tablă multimedia, videoproiector, scanner, imprimantă. Se va achiziţiona mobilier nou şi va fi instalată o noua reţea de calculatoare.
În timpul proiectului se va realiza o curricula digitalizată de predare pentru disciplinele matematică şi biologie - clasa a IX-a. Profesorii români vor împărtăşi experienţa lor în utilizarea tehnicii TIC de predare a biologiei şi matematicii; ei vor susţine 6 lecţii demonstrative în şcolile din Veliko-Tarnovo, Ruse şi Glavinitsa. În cadrul proiectului sunt prevăzute 4 zile comune de şcoală pentru 436 elevi români şi bulgari.

Decembrie 2011: Sistem de supraveghere video

Pentru creşterea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice, s-a instalat sistem de supraveghere video în şcoală.

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă, 5 noiembrie 2011, a avut loc Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa I. În judeţul Călăraşi, concursul s-a desfăşurat în 6 centre şi au participat în total 1437 elevi de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.
În centrul Călăraşi, găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu", au participat 1052 elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine. Şcoala noastră a fost sediul comisiei judeţene de organizare şi evaluare a concursului Euclid.

Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

În perioada 28-30 octombrie 2011 a avut loc ediţia a XVI-a a Concursului Naţional de matematică şi literatură "Ion Barbu - Dan Barbilian". Concursul tip Olimpiada Internaţională de Matematică - "Mathematical Danube Competition", pentru elevii din lotul olimpic lărgit al României şi Republicii Moldova, concursul "Călăraşi - Silistra" pentru elevii de liceu din judeţul Călăraşi şi din Silistra - Bulgaria şi concursul interjudeţean de matematică al elevilor din clasele V-VIII au fost găzduite şi în acest an tot de Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi; detalii în pagina concursului.

"Târgul de Ştiinţă"

Sâmbătă, 17 septembrie 2011, a avut loc la Călăraşi "Târgul de Ştiinţă", organizat de Centrul InterMEDIU din Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar Călăraşi în cadrul proiectului "MaST Networking, calitate în dezvoltarea competenţelor de matematică, ştiinţe şi tehnologii". Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a participat cu proiectul "Aurul verde al Dunării".

An şcolar 2010-2011

Expoziţia "Şcoală MaST - TOP"

Sâmbătă, 4 iunie 2011, în sala de sport a Şcolii "Nicolae Titulescu" Călăraşi a avut loc expoziţa de proiecte din cadrul competiţiei pentru titlul "Şcoală MaST - TOP". Au participat 10 şcoli generale şi 10 licee cu 27 de proiecte. Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a participat la competiţie cu proiectul
"Aurul verde al Dunării" şi a obţinut Premiul de excelenţă şi titlul
"Şcoală MaST - TOP". Apăsaţi aici pentru a vizita site-ul proiectului.
Site-ul realizat în cadrul proiectului a obţinut Premiul I la Expoziţia Naţională "Anelisse" - Concurs de reviste şcolare, materiale publicitare şcolare, web-uri şi bloguri organizată de Asociaţia Cultural - Ştiinţifică "Vasile Pogor" din Iaşi.

14 mai: Târgul ofertelor educaţionale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională (CJRAE) a organizat sâmbătă, 14 mai, în municipiul Călăraşi, a XIV-a ediţie a "Târgului ofertelor educţionale".
Evenimentul a fost găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi. Cu acest prilej, liceele şi grupurile şcolare din municipiul Călăraşi au prezentat elevilor din clasa a VIII-a oferta lor educaţională pentru anul şcolar 2011-2012.

Martie 2011: 10 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Limba română:
- Neagu Bianca, clasa a V-a (prof. Iordache Daniela)
Neagu Bianca a obţinut Menţiune la Etapa naţională.
Matematică:
- Radu Roxana, clasa a V-a (prof. Caţaros Aurelia)
- Niculescu Mihai, clasa a VII-a (prof. Caţaros Aurelia)
Fizică:
- Niculescu Mihai, clasa a VII-a (prof. Tudosoiu Ştefan)
- Tache Alin, clasa a VII-a (prof. Petrache Fănica)
Niculescu Mihai a obţinut Menţiune la Etapa naţională.
Religie:
- Dăscăliţa Ştefania, clasa a VIII-a (prof. Dima Nicoleta)
Educaţie tehnologică:
- Chibrit Isabel, clasa a V-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Şerban Mario, clasa a VI-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Tache Alin, clasa a VII-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Clondir Adelina, clasa a VIII-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
Chibrit Isabel a obţinut Menţiune la Etapa naţională; Clondir Adelina a obţinut Menţiune şi Premiul special pentru cea mai bună lucrare practică la Etapa naţională.
La Olimpiada naţională a sportului şcolar, s-a calificat la Etapa naţională echipa de tetratlon fete (prof. Bogatu Aurel).

Revista şcolii

14 februarie 2011: a apărut primul număr al revistei şcolii "Petale de lumină".

Omul anului 2010

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a conferit titlul "Omul anului 2010" elevei Pârvu Andreea Denisa din clasa a IV-a de la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi. Laureată a multor premii din Bosnia şi Macedonia, declarată poate cel mai bun interpret la Festivalul de la Veneţia, ea va face parte din ianuarie 2011 din Şcoala Vedetelor, condusă de Titus Munteanu.

Colinde...Colinde

Un grup de colindători de la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi, sub îndrumarea profesoarei Margareta Deacu, a participat la proiectul Colinde...Colinde, iniţiat de Secţia Etnografie şi Artă populară "Arcadia" a "Muzeului Dunării de Jos".
Colindele culese din comuna Călăraşii vechi de prof. Lucien Constantin şi publicate în ziarul "Pământul" contribuie la redescoperirea şi promovarea valorilor şi tradiţiilor populare româneşti.

Activitatea metodică a directorilor

Joi, 9 decembrie 2010, a avut loc la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi activitatea metodică a directorilor din Centrul metodic Călăraşi, având tema "Activitatea managerială - Componentă a calităţii educaţei furnizate de şcoală". Au participat aproximativ 8o de inspectori şi directori de şcoli.

Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

În perioada 29-31 octombrie 2010 a avut loc ediţia a XV-a a Concursului Internaţional de matematică şi literatură "Ion Barbu - Dan Barbilian". Concursul de matematică a fost găzduit de şcoala noastră; detalii în pagina concursului.

Manager de succes

Joi, 21 octombrie 2010, ISJ Călăraşi a acordat domnului director Mirică Niculai diploma Manager de succes pentru prestaţia managerială deosebită în anul şcolar 2009-2010.

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă, 23 octombrie 2010, a avut loc Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa I. În judeţul Călăraşi, concursul s-a desfăşurat în 6 centre şi au participat în total 1188 elevi de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.
În centrul Călăraşi, găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu", au participat 840 elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine. Şcoala noastră a fost sediul comisiei judeţene de organizare şi evaluare a concursului Euclid.

An şcolar 2009-2010

Olimpiada Naţională de matematică 2010 pentru clasele V - VI

În perioada 28-30 mai a avut loc la Călăraşi Olimpiada Naţională de Matematică pentru clasele V-VIII, la care au participat 195 de elevi din toată ţara. Concursul s-a susţinut sâmbătă, 29 mai, la Şcoala "Nicolae Titulescu" - singura şcoală capabilă să găzduiască un astfel de eveniment. Subiectele, baremele, rezultatele şi alte informaţii au fost publicate în site-ul Şcolii "Nicolae Titulescu", pagina Olimpiada Naţională de Matematică 2010.

Organizarea Olimpiadei Naţionale de matematică este o etapă memorabilă în traseul profesional al profesorilor de matematică din judeţul Călăraşi. Este prima dată, în istoria judeţului, când suntem antrenaţi într-un eveniment de asemenea anvergură.
Inspector de matematică, prof. Gheorghe Stoianovici

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă, 15 mai 2010, a avut loc Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa a III-a. În judeţul Călăraşi, concursul s-a desfăşurat în 3 centre şi au participat în total 865 elevi de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.
În centrul Călăraşi, găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu", au participat 610 elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine. Şcoala noastră a fost sediul comisiei judeţene de organizare şi evaluare a concursului Euclid.

8 mai: Târgul ofertelor educaţionale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională (CJRAE) a organizat sâmbătă, 8 mai, în municipiul Călăraşi, a XIII-a ediţie a "Târgului ofertelor educţionale".
Ca în fiecare an, evenimentul a avut loc la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi. Cu acest prilej, liceele şi grupurile şcolare din municipiul Călăraşi şi Dragalina au prezentat elevilor din clasa a VIII-a oferta lor educaţională, într-un mod cât mai tentant şi atrăgător. Fiecare unitate şcolară a avut la dispoziţie o sală în care a amenajat standuri cu obiecte şi materiale informative video sau audio.

22 aprilie: Ziua internaţională a Pământului

"Ziua Pământului" a reprezentat pentru Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi un bun prilej de a realiza cu elevii o serie de activităţi menite să le reamintească acestora rolul omului în păstrarea unui Pământ curat şi sănătos. S-au desfăşurat activităţi variate:

  • Luni, 19 aprilie, elevii clasei a VI-a A şi a VI-a B s-au întâlnit cu reprezentanţi ai organizaţiei "Cercetaşii creştini români" care le-au vorbit despre importanţa voluntariatului în România. La acţiune a participat şi domnul subprefect Emil Muşat.
  • Marţi, 20 aprilie, vernisajul expoziţiei de pictură "Ziua Pământului", lucrările expuse fiind realizate de elevi din clasele I - VIII. Expoziţia din holul şcolii va fi deschisă până la sfârşitul lunii.
  • Miercuri, 21 aprilie, vizionare de film ecologic ("Murind fără apă"), urmată de dezbatere la clasele VII D, VII H, V B, V D, VIII F.
  • Joi, 22 aprilie, participarea elevilor din clasele VII C şi VIII A la sesiunea de comunicări şi referate, realizată cu prilejul "Zilei Pământului" de către Corpul Voluntarilor de Mediu, filiala Călăraşi.
  • Vineri, 23 aprilie, prezentare PowerPoint "Un Pământ mai verde" la clasele I - IV; vizită la o pepinieră a Ocolului Silvic.

Aceste acţiuni se adaugă la celelalte activităţi ecologice ale şcolii: "Eco-şcoala", proiect naţional de promovare a reciclării, "LeAF" (să învăţăm despre pădure), proiect derulat la clasele I - IV, "Elevii şi părinţii lor pentru protecţia mediului înconjurător" - proiect care încurajează voluntariatul.
Toate acestea fac din Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi o şcoală "verde" care încearcă să inducă elevilor şi familiilor lor ideea "În fiecare zi e ziua planetei Pământ".

Seminarul "Alimentaţie inteligentă"

Luni, 19 aprilie 2010, la Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi s-a desfăşurat seminarul "Alimentaţie inteligentă" susţinut de voluntari din cadrul Asociaţiei pentru Educaţie, Sănătate şi Familie - Filiala Muntenia, în prezenţa domnului subprefect Emil Muşat. Seminarul s-a adresat copiilor de clasa a VI-a şi a avut ca scop educarea acestora în privinţa adoptării unei diete sănătoase. Acţiunea a avut loc cu prilejul Săptămânii naţionale a voluntariatului, ce are ca motto "Fii star, fii voluntar"

Martie 2010: 10 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Limba română:
- Tuţă Alexandra, clasa a V-a (prof. Iordache Daniela)
Matematică:
- Şerban Mario, clasa a V-a (prof. Constantin Adriana)
- Iacov Mihai, clasa a VII-a (prof. Ulmeanu Emilia)
Fizică:
- Iacov Mihai, clasa a VII-a (prof. Petrache Fănica)
Chimie:
- Ivan Florentina, clasa a VIII-a (prof. Oprea Mirela)
Ivan Florentina a obţinut menţiune la Etapa naţională.
Educaţie tehnologică:
- Şerban Mario, clasa a V-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Pletea Bianca, clasa a VI-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Ivan Florentina, clasa a VIII-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
Ivan Florentina a obţinut Premiul II la Etapa naţională.
Cultură civică:
- Constantin Rosana şi Şerban Daniela, clasa a VIII-a (prof. Constantin Lucien)
La Olimpiada naţională a sportului şcolar, s-au calificat la Etapa naţională două echipe:
- Echipa de handbal băieţi (prof. Bogatu Aurel)
- Echipa de tetratlon fete (prof. Bogatu Niculna)
FELICITĂRI TUTUROR!

Sejur în Franţa

În perioada 5-12 martie 2010, un grup de 7 elevi însoţit de prof. Deacu Margareta a efectuat un sejur în Franţa la invitaţia asociaţiei de prietenie MOCAPI din Champagne Ardenne şi Picardie - Franţa. Elevii au fost găzduiţi în familii franceze şi au avut un program de integrare şcolară la Colegiul "Jules Verne" din Amiens. În timpul liber, au participat la activităţile turistice şi culturale organizate de asociaţia MOCAPI: o excursie de o zi la Paris, vizită la parcul EuroDisney, concert muzical.

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă,16 ianuarie 2010, a avut loc Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa II. În judeţul Călăraşi, concursul s-a desfăşurat în 3 centre şi au participat în total 778 de elevi de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.
În centrul Călăraşi, găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu", au participat 649 de elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine. Şcoala noastră a fost sediul comisiei judeţene de organizare şi evaluare a concursului Euclid.

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă, 31 octombrie 2009, a avut loc Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa I. În judeţul Călăraşi, concursul s-a desfăşurat în 6 centre şi au participat în total 1129 elevi de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.
În centrul Călăraşi, găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu", au participat 750 de elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine. Şcoala noastră a fost sediul comisiei judeţene de organizare şi evaluare a concursului Euclid.

Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

În perioada 23-25 octombrie 2009 a avut loc ediţia a XIV-a a Concursului Internaţional de matematică şi literatură "Ion Barbu - Dan Barbilian". Concursul de matematică a fost găzduit de şcoala noastră; detalii în pagina concursului.

An şcolar 2008-2009

Euclid şi Edison

Sâmbătă, 16 mai 2009, Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a găzduit 2 concursuri: Concursul Naţional de matematică "Euclid" - etapa a III-a şi Concursul de fizică "Edison" pentru elevi din clasa a VI-a şi clasa a IX-a.
La Concursul Naţional de matematică "Euclid" au participat 426 elevi de la clasa a II-a până la clasa a XI-a.

Olimpiada Naţională de Educaţie tehnologică

În perioada 12-16 aprilie 2009 a avut loc Olimpiada Naţională de Educaţie tehnologică la care au participat 166 elevi din toată ţara.
Şcoala "Nicolae Titulescu" a avut onoarea de a fi gazda acestui concurs. Oaspeţii au fost impresionaţi de baza materială a şcolii şi condiţiile deosebit de bune de desfăşurare a concursului. Şcoala noastră a primit oferte de colaborare cu alte şcoli în cadrul unor proiecte de parteneriat şcolar.

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă, 28 martie 2009, a avut loc Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa a II-a. În judeţul Călăraşi, concursul s-a desfăşurat în 5 centre şi au participat în total 567 elevi de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.
În centrul Călăraşi, găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu", au participat 401 elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine. Şcoala noastră a fost sediul comisiei judeţene de organizare şi evaluare a concursului Euclid.

Olimpiada de biologie

Sâmbătă, 14 martie 2009, Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a găzduit Olimpiada de biologie, etapa judeţeană, la care au participat 178 de elevi din clasele VII - XII. Apăsaţi aici pentru a descărca arhiva ce conţine subiectele, baremele de corectare şi rezultatele obţinute de elevii care au participat la olimpiadă.

Inspecţie frontală (RODIS)

În perioada 10-27 februarie 2009, în Şcoala "Nicolae Titulescu" Călăraşi a avut loc o inspecţie frontală de tip RODIS, realizată de o brigadă a ISJ Călăraşi, coordonată de prof. Gheorghe Stoianovici, inspector de matematică. S-a constatat că managementul este eficient la toate nivelele, calificativul acordat şcolii pe acest aspect fiind BUN. Anexăm concluziile trase la finalul activităţii de control de către brigada ISJ Călăraşi.

Concursul Naţional de matematică Euclid

Sâmbătă, 6 decembrie 2008, a avut loc Concursul Naţional de matematică Euclid - etapa I. În judeţul Călăraşi, concursul s-a desfăşurat în 7 centre şi au participat în total 939 de elevi de la clasa a II-a până la clasa a XII-a.
În centrul Călăraşi, găzduit de Şcoala "Nicolae Titulescu", au participat 469 elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine. Şcoala noastră a fost sediul comisiei judeţene de organizare şi evaluare a concursului Euclid.

Sejur în Franţa

În perioada 8-17 noiembrie 2008, un grup de 7 elevi însoţit de înv. Deacu Margareta a efectuat un sejur în Franţa la invitaţia asociaţiei de prietenie MOCAPI din Champagne Ardenne şi Picardie - Franţa. Elevii au fost găzduiţi în familii franceze şi au participat la activităţile din instituţii şcolare din Amiens. Din programul turistic, sportiv şi distractiv menţionăm: o excursie de o zi la Paris, o excursie de o zi la mare la Treport, parcul EuroDisney, piscină şi patinoar la Amiens.

Concursul "Ion Barbu-Dan Barbilian"

În perioada 24-26 octombrie 2008 a avut loc ediţia a XIII-a a Concursului Internaţional de matematică şi literatură "Ion Barbu - Dan Barbilian". Concursul de matematică a fost găzduit de şcoala noastră; detalii în pagina concursului.

15 septembrie 2008: un an şcolar nou şi un nou site!

Anul şcolar 2008-2009 a debutat cu o festivitate la care au participat elevi, cadre didactice, părinţi. Curtea şcolii a răsunat de zumzetul voios elevilor bucuroşi de revedere.
La festivitate au participat şi domnul Răducu Filipescu - preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, domnul Isvoranu Emil - inspector general adjunct, precum şi o echipă a postului local de televiziune Antena1.
Tot astăzi s-a lansat noua versiune a site-ului şcolii, mai completă decât versiunile precedente şi cu un design atrăgător, adecvat standardelor actuale.
Mult succes tuturor în noul an şcolar!

An şcolar 2007-2008

11 iulie 2008: Un grup de francezi, membri ai Asociaţiei de prietenie Mocapi (Moldavie Champagne Ardenne Picardie) vizitează şcoala noastră.

Cu prilejul vizitei s-a semnat un protocol de colaborare pe multiple planuri între şcoala noastră şi asociaţie.

12 iunie 2008: Şcoala "Nicolae Titulescu" îşi premiază olimpicii!

Ca în fiecare an şcolar, elevii cu rezultate foarte bune la olimpiade şi concursuri judeţene, interjudeţene şi naţionale sunt premiaţi în cadru festiv. 178 de elevi au primit diplome şi premii în bani în valoare totală de 9130 RON. Secvenţe de la festivitate au fost prezentate de postul local de televiziune Antena1.

Martie 2007: 11 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Limba română:
- Curteanu Silvana, clasa a V-a (prof. Mirică Niculai)
Matematică:
- Andrei Monica, clasa a VII-a (prof. Neagu Ecaterina)
- Constantin Simona şi Dumitru Mihaela, clasa a VIII-a (prof. Vlad Eugenia)
Fizică:
- Andrei Monica, clasa a VII-a (prof. Petrache Fănica)
Chimie:
- Bărzulea Amalia, clasa a VII-a (prof. Oprea Mirela)
- Dumitru Mihaela, clasa a VIII-a (prof. Oprea Mirela)
Ştiinţe juniori:
- Dumitru Mihaela, clasa a VIII-a (prof. Chiriţă Elena)
Educaţie tehnologică:
- Ivan Florentina, clasa a VI-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Mitu Robert, clasa a VII-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
- Tudor Ionuţ, clasa a VII-a (prof. Cocargeanu Gheorghe)
FELICITĂRI TUTUROR!

20 decembrie 2007: Gala directorilor 2007

Vineri, 20 decembrie 2007, la Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", în cadrul Galei directorilor 2007, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a premiat cei mai buni directori din ţară. Domnul director Mirică Niculai a primit Diplomă de merit pentru activitatea de management şi 10000 RON pentru şcoală.
Felicitări, domnule director!

15 decembrie 2007: s-a finalizat proiectul "Prietenul meu - calculatorul" din cadrul Programului de Granturi pentru Dezvoltarea Şcolară.
9-24 decembrie 2007: un grup de 7 elevi a efectuat un sejur în Picardie, Franţa, la invitaţia Asociaţiei Mocapi din Charleville-Mezieres.

Elevii au susţinut spectacole cu cântece pentru copii, dansuri şi colinde de Crăciun. Grupul a fost însoţit de inst. Deacu Margareta.

7-9 decembrie 2007: a avut loc Concursul interjudeţean de matematică şi literatură "Ion Barbu - Dan Barbilian".

La secţiunea pentru gimnaziu, care s-a desfăşurat în şcoala noastră, au participat aproximativ 500 de elevi din 7 judeţe.

2-9 decembrie 2007: prof. Olaru Adriana a participat la Paris la cursul Comenius cu tema "Eduquer a la citoyennete a travers les situations-problemes".

An şcolar 2006-2007

24 iunie 2007: S-au afişat rezultatele la Testarea Naţională.

Procentul de promovabilitate al absolvenţilor şcolii noastre este de 85,11% - mai mic decât cel din anul şcolar precedent, când s-au obţinut rezultate record: 95,71% procent de promovabilitate. Cu siguranţă este însă mai mare decât media pe judeţ şi pe ţară!

18 iunie 2007: A început Testarea Naţională. Mult succes celor 142 de candidaţi - absolvenţi ai şcolii "Nicolae Titulescu"!
5 iunie 2007: Festivitatea de premiere a olimpicilor

Elevii şcolii care au obţinut premii şi menţiuni la etapa judeţeană a olimpiadelor şi concursurilor din anul şcolar 2006-2007 au fost recompensaţi cu diplome şi premii in bani:
     Premiul I:     50 RON
     Premiul II:    30 RON
     Premiul III:  10 RON.
Mulţumim pentru generozitate sponsorilor:
     SC UPC SA
     SC REMAT SA
     SC OPERATIONS RESEARCH SRL
     SC VEM SRL
     SC SAM LEVA PRODUCT SRL
     SC TRIMIS DIRECT
     SC SUN PLAST SRL
     B.E.J. STOIAN VALENTIN

11 mai 2007: S-a publicat lista proiectelor care vor fi finanţate în cadrul Programului de Granturi pentru Dezvoltarea Şcolară. Proiectul şcolii noastre se află printre primele 50 de proiecte câştigătoare!

La acest program au participat cu proiecte aproximativ 2500 de şcoli din ţară şi au fost selectate pentru finanţare 583 de proiecte. Şcoala "Nicolae Titulescu" a participat cu proiectul "Prietenul meu - Calculatorul" şi a obţinut suma de 46935 RON.

8 aprilie 2007: Vizita unei delegaţii compusă din elevi şi profesori de la Colegiul "Jules Verne", Rivery, Franţa (oraş înfrăţit cu municipiul Călăraşi)

Delegaţia a vizitat săli de clasă, laboratoare, cabinete, fiind plăcut impresionată de şcoala noastră. Oaspeţii francezi au primit câte o agendă şi un pix inscripţionate cu numele şcolii, pliante de prezentare a şcolii şi alte mici obiecte simbolice. La rândul lor, francezii au oferit şcolii pliante şi ghiduri turistice, reviste, CD-uri muzicale, etc. Au avut loc schimburi de idei, s-au stabilit puncte comune în vederea unei viitoare colaborări pe plan cultural. În final, elevii de la clasele cu program suplimentar de muzică şi arte plastice au prezentat un scurt concert de muzică clasică.

Martie 2007: Rezultate de excepţie la olimpiadele şcolare: 11 elevi calificaţi la etapa naţională!

Limba română:
- Andrei Monica, clasa a VI-a (prof. Macoviciuc Ana)
- Constantin Simona, clasa a VII-a (prof. Macoviciuc Ana)
- Rîpa Alexandru, clasa a VII-a (prof. Macoviciuc Ana)
Matematică:
- Ivan Florentina, clasa a V-a (prof. Constantin Adriana)
- Constantin Simona, clasa a VII-a (prof. Vlad Eugenia); a obţinut MEDALIA DE BRONZ a Societăţii de Ştiinţe Matematice la etapa naţională.
- Popia Andreea, clasa a VIII-a (prof. Olaru Adriana)
- Vâlcu Cristina, clasa a VIII-a (prof. Constantin Adriana)
Fizică:
- Constantin Simona, clasa a VII-a (prof. Petrache Fănica)
Chimie:
- Brătuşcu Gabriela, clasa a VIII-a (prof. Oprea Mirela); a obţinut MENŢIUNE SPECIALĂ la etapa naţională.
Istorie:
- Vâlcu Cristina, clasa a VIII-a (prof. Ilie Leonard)
Geografie:
- Vultureanu Raluca, clasa a VIII-a (prof. Negoiţă Lucia); a obţinut MENŢIUNE la etapa naţională.
Vâlcu Cristina, calificată la 2 discipline (istorie şi matematică), a participat la etapa naţională a olimpiadei de matematică;
Constantin Simona, calificată la 3 discipline (limba română, matematică, fizică), a participat la etapa naţională a olimpiadei de matematică.

FELICITĂRI TUTUROR!